AKTUELNO

Kod prvih simptoma bolesti nemojte se prvo latiti medikamenata, već spremite korisnu i lekovitu smesu „zlatni med“, a u nastavku pročitajte recept...

Kurkuma, u kombinaciji sa medom, dragocen je prirodni lek. On ima snažno protivupalno dejstvo i uništava bakterije koje izazivaju bolesti.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojih su pune apoteke, takav lek nema negativan efekat na crevnu mikrofloru. Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crevima. O tome svedoče potvrde iz naučne literature. U ajurvedi je ova mešavina meda i kurkume tradicionalni lek protiv prehlade.

Priprema:

U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promešajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

1. dan - na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku celog dana

2. dan - na svakih dva sata po pola kafene kašike

3. dan - tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smesu treba polako sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja. Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Ovu smesu možete takođe koristiti u kompleksnom lečenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mleko ili čaj.

Napomena:

Ako uzimate bilo kakve lekove, konsultujte se sa svojim lekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus. Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim lekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu posle obroka – deluje na grlo, pluća, za vreme obroka – na sistem za varenje, posle obroka – na debelo crevo i bubrege.

#Recept

#Zdravlje

#med

'