AKTUELNO

Zaštitite se na vreme uz preporuku gastroenterologa.

Sada u ove hladne zimske dane, osećamo koliko nam prija toplina kaputa, kape, šala... Ušuškani u svojim toplim domovima, na minus i sneg izlazimo samo ako se adekvatno utoplimo i obučemo. Odeća koja nam pruža prijatnu zaštitu, predstavlja način da lakše preživimo atak na naš organizam, tj. da pobijemo uticaj nepovoljnih vremenskih uslova: niskih temperatura, vetra i snega.

Promena vremena donosi sa sobom respiratorne infekcije, uz koje nam lekari često propišu antibiotik. Dobro znamo da se dijareja javlja kod svakog trećeg pacijenta koji koristi antibiotike. U normalnim uslovima, dobre bakterije u našim crevima prevladavaju nad lošim bakterijama, i drže ih pod stalnom kontrolom. Međutim, antibiotici svojim delovanjem narušavaju taj balans, ubijajući, pored onih loših, i dobre probiotske bakterije. Tako omogućavaju potencijalnim uzročnicima oboljenja da se razviju i izazovu probleme. Zato, uz svaki antibiotik se uvek preporučuje i probiotik.

U našim apotekama može se naći oko 100 različitih probiotskih preparata, i ponekad je teško odlučiti koji odabrati. Međutim, kada birate probiotik uz antibiotik, treba da znate da je Bulardi prva preporuka gastroenterologa. Kao probiotska gljivica, Bulardi je u potpunosti otporan na delovanje antibiotika. Zbog toga jedini može da se koristi istovremeno sa svim antibioticima.

Foto: Promo

Prof. Dr Krstić Miodrag

Samo jedna Bulardi ćelija je 10 puta veća od ćelije nekih drugih, bakterijskih probiotika, zbog čega brže, bolje i bezbednije izbacuje loše bakterije i njihove toksine iz creva.

Učili smo da su bakterije i gljivice živi organizmi, ali to kao da često zaboravljamo. Ako je nama tokom nepovoljnih vremenskih prilika neophodno da se dodatno obučemo i zaštitimo, isto važi i za probiotske kulture. Posebno su osetljive na temperaturu, vlagu i svetlost. Većina je anaerobna, što znači da im smeta i kiseonik iz vazduha. Ukoliko se probiotici ne proizvode, ne pakuju i ne čuvaju na adekvatan način, to značajno utiče na njihovu efikasnost i bezbednost.

Zato, kada kupujete neki probiotik u apoteci, nije dovoljno da samo obratite pažnju na deklarisan broj ćelija na kutiji, već i na samo pakovanje. Ako su nama potrebni kaput, šal i čizme, posebna zaštita potrebna je i živim mikroorganizmima u probiotskim preparatima.

Kompanija Abela Pharm jedina na našem tržištu ima posebno, inovativno pakovanje kojim se garantuje stabilnost probiotskog proizvoda. Šta to znači? Flow pack tehnologija podrazumeva pakovanje u specijalnu kesicu ispunjenu inertnim gasom. Ovo posebno pakovanje sprečava svaki mogući prodor kiseonika, i probioticima pruža dodatnu zaštitu od spoljnih uticaja (temperature, vlage i svetlosti). Redovne kontrole zdravstvene ispravnosti i broja probiotskih ćelija dokazuju efikasnost i bezbednost ovakvog pakovanja.

I zato, kada ovih dana obučeni u svoj zimski kaput, odemo do apoteke da kupimo Bulardi, omogućili smo sebi ne samo najoptimalniji probiotik uz antibiotik, već smo priuštili sebi i svojim najmilijima kvalitetan, efikasan i bezbedan preparat, u kome su probiotici, kao nosioci efikasnosti, u potpunosti zaštićeni. Baš kao u najfinijem zimskom kaputu.

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'