AKTUELNO

Delotvornost ulja čajevca prema mišljenju dermatologa, predstavlja najbolji prirodni antiseptik, a danas možemo pronaći mnogo recepata i upotreba ovog ulja uz koje možemo otkloniti brojna kožna oboljenja.

Pored kože, ulje čajevca se preporučuje u lečenju našeg organizma i ujedno predstavlja jedan od najkvalitetnijih antioksidanasa u prirodi. Ulje čajevca jedno je od dva eterična ulja koja se mogu nanositi direktno na kožu, dok je prvo mesto zauzelo eterično ulje lavande.

Čajevac pomaže u borbi protiv bubuljica, gljivica, kožnih infekcija i infekcija temena glave, dezinfekciji, a može poslužiti i kao sredstvo koje se koristi za dezinfekciju životnog prostora.

Dermatolozi potvrđuju da ulje čajevca odlično deluje kod uklanjanja gljivica s noktiju i kože, posebno kada se radi o početnim stadijumima. Promene boje noktiju na žutu ili kremastu boju, najčešći su simptomi nastanka gljivica. Kod poodmaklih stanja sa zadebljanim noktima, lečenje čajevcem je moguće, ali takav tretman može potrajati jako dugo.

Ulje čajevca poseduje prirodna antibakterijska, antiseptička i antimikotička svojstva, pa se preporučuje kod lečenja manjih rana i ogrebotina. Takođe, pomaže i kod lečenja žuljeva i opekotina i infekcije i iritacije kože.

Jedan od problema s kojim se najčešće susreću osobe koje na radnom mestu, posebno u kancelariji, provode i po nekoliko časova, jesu neprijatni mirisi stopala, kao i gljivice koje se često pojavljuju usled znojenja. Čajevac se i ovde pokazao kao jako uspešno sredstvo, a samo nekoliko kapi ovog ulja pomešanih sa bebi puderom za nekoliko dana mogu otkloniti ovaj problem.

#Bolest

#Koža

'