AKTUELNO

O blagotima esencijalnih ulja slušamo stalno. Postoji mnogo različitih vrsta esencijalnih ulja, a izbor onog pravog može da bude veoma težak.

Kada u rukama imate bočicu esencijalnog ulja, onda bukvalno u rukama imate čistu esenciju biljke. Moć ovog ulja možete da iskoristite na više načina, a ovo su samo neki od njih.

Protiv modrica

Ulje biljke zvane “veprovac” povećava cirkulaciju krvi i može da pomogne kod ublažavanja modrica, otoka i upale. Možete ga direktno naneti na modricu ili ga rastvoriti u toploj kupki.

Protiv glavobolje

Kako biste ublažili bol uzrokovan glavoboljom potrebno vam je ulje eukaliptusa, peperminta ili lavande. Samo 6 kapi je dovoljno da umasirate iza ušiju, na vrat, preko čela i ispod nosa i da osetite olakšanje.

Izjednačite vaš ten

Esencijalna ulja su odlična za negu kože, a najbolja su ulja lavande, jojobe, zdravca i ulje šipurka. Dodajte par kapi u med, utrljajte na lice i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre nego ga isperete. Za svakodnevnu upotrebu dodajte par kapi u vašu dnevnu ili noćnu kremu za lice ili telo.

Foto: Pixabay.com

Uklonite tvrdokorne mrlje

Ako ne možete da uklonite neku fleku probajte linunovo ulje koje je odlično za fleke od voska, ulja, žvakaće gume i lepka.

Ojačajte imunitet

Ulje origana je nadaleko poznato po svojoj moći da jača imunitet. Jednostavnu utrljajte par kapi u vaša stopala i uživajte pri tom u blagoj masaži.

Pazite se samo prevare jer postoji mnogo lažnih esencijalnih ulaj i onih niskog kvaliteta. Neki proizvođači mešaju esencijalna sa uljima za kuvanje i jelo kako bi povećali gramažu. 100 odsto čisto ulje će isparavati bez bilo kakvog masnog ostatka.

#Ulje

#Zdravlje

'