AKTUELNO

Izborite se sa prehladom deteta na prirodan način!

Napolju već odavno caruju niske temprerature, zimsko vreme se ustalilo, što znači da sezona prehlada i virusa počinje! Najpodložniji napadu bakterija i virusa su upravo oni najmlađi, naročito tokom boravka u vrtićima i predškolskim ustanovama. Dovoljan je kontakt sa zaraženim detetom, kao i nedovoljna higijena ruku da bi se dete prehladilo. Hladan vazduh napolju takođe dodatno pogoduje razvoju prehlada i virusa.

Foto: Pixabay.com

Sezonski virusi, kojih ima na stotine različitih tipova i varijacija, najčešće se manifestuju veoma slično: napadaju najviše gornje disajne puteve. Dete reaguje na bakterije i viruse kašljanjem, kijanjem i pojačanim lučenjem sekreta. Ovi simptomi mogu biti praćeni i povišenom temperaturom. Sve to deci otežava svakodnevno funkcionisanje, zbog čega treba da im se posvetimo sa posebnom pažnjom i negom.

Ne pribegavajte odmah antibioticima
Ne bi trebalo da agresivno delujete i da detetu odmah dajete antibiotike, kako biste sprečili dalji razvoj bakterija. Postoji mnogo oblika bakterija i virusa, a konzumacija antibiotika nije univerzalno rešenje za svaki tip. Umesto toga, pojačajte unos vitamina, tople pileće ili supice od povrća, kao i napitke poput nezaslađene limunade ili čajeva. Omogućite detetu potreban odmor kako bi se organizam oporavio. Jačajte imuni sistem deteta na prirodan način.

Foto: Pixabay.com

Koristite blagotvorna svojstva propolisa
Deca su često razdražljiva tokom perioda prehlade, što ponekada otežava saradnju sa roditeljima. Ponekad odbijaju da uzimaju lekove, kao što su na primer, kapsule, tablete, pastile za bolno grlo ili kapi za nos.
Preporuka potpuno prirodnog preparat u borbi sa bakterijama i virusima je Propomucil sa medom za decu.
Propomucil sa medom za decu pomaže razlaganje sekreta u disajnim putevima i smanjuje razvoj bakterija i virusa. Sastav ovog proizvoda je potpuno prirodan, jer sadrži prečišćeni standardizovan propolis sa prirodnim acetilcisteinom.
Propolis je dragoceni antiseptik iz prirode, koji uklanja bakterije i viruse iz disajnih puteva, koji su najčešće uzroci prehlade kod dece. Ono što ga čini veoma praktičnim jeste njegova upotreba. Propomucil sa medom za decu deluje brzo i efikasno, tako što svojstva propolisa utiču na reepitelizaciju nadražene sluzokože. Propolis nudi moćno dejstvo poput antibiotika, jer dokazano smanjuje bakterijski rast, kao i sposobnost stvaranja biofilma na grlu.

Neka bolovi u grlu vašeg deteta postanu prošlost, uz, PropoMucil®!

Autor: Pink.rs

#Prehlada

#Zdravlje

#deca

'