Info
ZABAVA

vesti

UGOJILI STE SE? Ove stvari nikako nemojte raditi u nameri da smršate


Ne očajavajte, držite se sledećih saveta i vratite se na željenu kilažu bez stresa i opterećenosti.


Praznici su u toku, a vi ste se nabacili neki kilogram viška. 

Ukoliko ste primetili da vaga pokazuje neki kilogram više, otkrivamo vam stvari koje ne bi trebalo da radite: 

Ne preksačite obroke 

Prvo, nemojte da preskačete obroke. Preskakanje obroka vam neće pomoći da smršate, tako ćete verovali ili ne samo ubrzati proces gojenja. Istraživanjima je dokazano da konzumiranjem pet malih obroka dnevno regulišete nivo šećera u krvi i smanjujete osećaj gladi. Kad god osetite snažnu glad popijte čašu vode i grickajte nešto zdravo poput voća ili povrća. 

Ne kažnjavajte sebe 

Nemojte sedeti ispred ogledala ceo dan i nemojte kukati ljudima oko sebe kako ste se ugojili, to će vas dodatno uznemiriti i može da se desi da krenete da jedete iz očaja. Prihvatite trenutno stanje i počnite da radite po planu kako da smršate. 

Skinite se sa vage 

Ukoliko želite da smršate budite dosledni i strpljivi. Zato i ne bi trebalo da stalno stojite na vagi i da brojite grame. Mršavljenje je proces i treba da prođe vreme da telo prođe kroz promene. Isto, kilogrami tokom dana znatno variraju, pa bi nekoliko kilograma viška na vagi moglo da vas obeshrabri. 

Ne praktikujte ekstremne dijete 

Ukoliko želite da smršate imajte na umu da se to ne može desiti preko noći. Ekstremne dijete vode do toga da vam se brzo izgubljeni kilogrami vrate još brže. Tajna se krije u redovnim i pametno osmišljenim obrocima koji sadrže sve grupe namirnica i zdrave masnoće. 

Ne usredsređujte se na zabrane 

Umesto što ceo dan razmišljate o finim stvari,ma koje nikada nećete okusiti, okrenite situacijui počnite da razmišljate o ukusnoj zdravoj hrani koju ste zanemarili a koja je najbolja za mršavljenje.

J. Stanković

Komentari • 0


povezane vesti