AKTUELNO

Jedna žena primetila je nešto neobično na grudima, i odmah se javila lekaru. Sada, svoje iskustvo želi da podeli javno.

Kada govorimo o simptomima raka dojke mnogi će prvo pomisliti na grudvice na grudima, ali postoje neki koje možemo nehotice lako zanemariti. Jedna žena podelila je svoje iskustvo.

Kler Varner je primetila nešto neobično, a to nije bila grudvica već rupica ispod leve dojke. Obratila se lekaru i to samo zato što je tih dana čitala neki tekst u novinama o raku dojke, inače nikada ne bi ni pretpostavljala da to ima veze jedno sa drugim.

Nakon pregleda ustanovljeno je da je to zaista bio rak sa kojim se izborila uz pomoć hemioterapije i radioterapije.

Ona je potom podelila na Fejsbuku sliku kao upozorenje ostalim ženama.

“Nisam ni sanjala da ću ikad u životu postaviti ovakav status i fotografiju na Fejsbuku. Ali, molim vas, pročitajte i još važnije, pogledajte. Ovo je slika moje leve dojke. Mala modrica je mesto biopsije. Rupica koja jedva da se vidi sa leve gornje strane je redak simptom raka dojke. Trepnite i nećete ga videti. Ja sam ga primetila zahvaljujući tekstu na koji sam naišla na Fejsbuku. Jedna sam od srećnica jer sam ga uhvatila u ranoj fazi i imam sve osnove da verujem da ću se izvući. Kvržica u mojoj dojci postoji iako je ne vidim i ne osećam. Ne osećam se loše. U suštini mi nije ništa osim što imam rupicu na grudima. Molim vas, dobro posmatrajte sebe i terajte svoje voljene da se pomno pregledaju. Ako sam ovom slikom pomogla samo jednoj osobi, moj cilj je ostvaren”, napisala je u opisu fotografije.

J. Stanković

#Devojka

#Grudnjak

#Kancer

#grudi

'