Info
ZABAVA

vesti

EPIDEMIJA! Zbog gripa produžen raspust, EVO KOLIKO!


Deca neće krenuti u škole u ponedeljak.


Zbog povećanog broja obolelih od gripa među decom školskog uzrasta, preporučeno je, posle razgovora ministara prosvete i zdravlja, da školski raspust bude produžen i da deca u ponedeljak, 9. januara ne krenu u školu. 

Kako saznaje portal Pink.rs, raspust će biti produžen za dva dana, pa će deca najverovatnije krenuti u škole u sredu, 11. januara. Međutim, definitivno će se u ponedeljak znati da li će raspust biti produžen još nekoliko dana.

-Produžavamo raspust za dva dana, u ponedeljak i utorak škole neće raditi, tako da će sreda biti prvi radni dan - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja. Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara. Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature. Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.

A.V./S.A.

Komentari • 0


povezane vesti