AKTUELNO

Naša kultura prepuna je različitih običaja, za koje većina generacija nikad nije čula dok ih se u nekim krajevima još pridržavaju.

Svakako najinteresantniji jesu seks i svadbeni običaji u Srbiji, zbog kojih bi se danas moglo i na sud. Insteresantno je da neproverene priče kažu da su se neki od običaja zadržali u najruralnijim sredinama.

Sororat

Radi se o braku udovca sa svastikom. Ovaj običaj se uglavnom praktikovao ukoliko je muškarac imao potomke sa preminulim partnerom. Ustanovljeno je da je sororat postojao sve do polovine XX veka u Istočnoj Srbiji. Muž koji ostane udovac mogao je da oženi sestru svoje žene, pod uslovom da ona već nije udata. Kao razlog ovog braka navodi se da o deci koja su ostala bez majke najbolje može da brine majčina sestra.

Mnogoženstvo

Foto: Pixabay.com

Iako se ovaj oblik bračne zajednice dešavao retko, ipak je zabeleženo nekoliko slučajeva. Ovaj običaj je podrazumevao da muškarac ima pravo da se oženi sa više žena. U Vojvodini su ovi slučajevi zabeleženi još u prvoj polovini 18. veka. Ovaj običaj je bio protiv zakona, pa se svako ko je otkriven, bio kažnjavan. Međutim, bogatim ljudima se gledalo kroz prste kada je u pitanju ovaj običaj.

Kolektivni seks

Prastari običaj kolektivnog seksa obavljan je u određenim prilikama i zbivanjima kao ritual. Potiče od starih balkanskih naroda i Slovena. Kod Srba se praktikovao u patrijarhalnim seoskim skupinama pčinjskog kraja. U vreme svadbenog veselja, dok se u potpunosti nije oblikovao svadbeni ritual, u svadbenoj ekstazi nije se vodilo računa ko je s kim seksualno opštio.

Pročitajte još: STRNDŽANJE, NAJBIZARNIJI SE*SUALNI OBIČAJ U SRBIJI! Okupe se devojke i momci pored vatre, a onda počnu ŽESTOKE PERVERZIJE! (VIDEO)

#Običaj

#Seks

#Srbija

'