AKTUELNO

Porodicama preminulih

Tereza Dojl (65) u svom je gradu Slauu poznata je po tome da odlazi na svaku sahranu.

Razlog je bizaran — besplatno obilje "ića i pića“. Čini se da starica nema srama…

Odlazak na sahranu gotovo svima predstavlja pravu muku, ali ima i onih koji ih redovno posećuju iz prilično bizarnih razloga. Jedan takav primer je Tereza Dojl (65) iz engleskog Slaua, koja već 14 godina prisustvuje svakoj lokalnoj sahrani zbog — besplatne hrane i pića, prenosi "Oditi central".

Tereza je naišla na optužbe nekoliko ljudi koji tvrde da dolazi na sahrane samo kako bi mogla da uživa u obilju ića i pića na daćama.

Navodno se pojavi i pretvara da je poznavala pokojnu osobu, ponekad i popriča s članovima familije, a kruže glasine da čak i nosi hranu sa sahrana.

- Tereza svaki put sedne na svoj bicikl u svakodnevoj odeći svetle boje, ali u korpi ima crnu odeću u koju se presvuče pre sahrane - tvrdi jedan njen komšija.

Margaret Vajthed, meštanka koja je nedavno sahranila svoju ćerku, kaže da se Tereza pojavila na sahrani i počela da razgovara s ljudima. Budući da je Margaret ne poznaje, odlučila je da popriča s njom i da sazna ko je.

Tereza joj je rekla da je radila kao konobarica zajedno s njenom kćerkom, ali preminula nikad nije radila kao konobarica.

- Jela je kao da sutra ne postoji, a na kraju je napunila kesu hranom i ležerno sela na bicikl. Ostala sam u šoku - priča Margaret. Tereza je u svoju obranu rekla da je to "njen posao" i da "mora da ide na sahrane".

#Sahrana

'