AKTUELNO

Većina imovine nekada slavnog kuvara Entoni Bordejna, koji je 8. juna izvršio samoubistvo, u iznosu od 1,2 miliona dolara pripašće njegovoj jedanaestogodišnjoj kćerki Arijani, navodi se u testamentu koji je pročitan na sudu na Menhetnu, prenosi Dejli mejl.

Bordejnova imovina se sastoji od 425.000 dolara u gotovini i štednji, 35.000 dolara u brokerskim računima, 250.000 dolara lične imovine i 500.000 dolara u nematerijalnim pravima, uključujući autorska prava, navodi se u zapisu suda.

U dokumentu se navodi da Bordejn ima hipoteku u vrednosti od 1,1 milion dolara, ali se ne navodi nekretina o kojoj je reč.

Ukupna vrednost imovine pokazala se kao iznenađenje u odnosu na prethodne izveštaje, koje su imovinu slavnog kuvara i TV zvezde emisije "Nepoznati krajevi" procenjivali na 16 miliona dolara.

Izvršilac testamenta je Bordejnova bivša žena Otavija Busija, koja je obavila i sve neophodne pripreme za sahranu i transport njegovog tela iz Francuske u Sjedinjene Države.

Par se razveo 2016. godine posle devet godina braka, ali su ostali bliski zahvaljujući kćerki Arijani koja se rodila 2007. godine.

Prema podacima iz testamenta, Bordejnove avionske milje pripašće Otaviji Busiji koja bi trebalo, kako je Bordejn napisao u tesmanetu "da ih potroši onako kako veruje da bi bile njegove želje".

Slilne instrukcije ostavio je za automobile, nameštaj, knjige, odeću i drugo pokućstvo. Sud je postavio osobu koja će upravljati imovinom kako bi se zaštitili interesi Bordejnove kćerke dok ne napuni 18 godina.

Bordejn (61) se obesio u hotelskoj sobi 8. juna u francuskom gradu Kajserbergu, gde je snimao emisiju "Nepoznati krajevi".

#Imovina

#Smrt

'