AKTUELNO

Vraćajući se sa venčanja, Indijac Prabu Batara je nabasao na povređenog medveda i pokušao je da napravi selfi sa njim, ali ga je životinja napala i ubila na licu mesta.

"Independent" navodi da su prisutni čoveka uporno ubeđivali da ne pokušava da se slika sa životinjom.

Batara je prišao životinji, nakon čega su počeli da se rvu, pas je pritrčao pokušavajući da pomogne čoveku, međutim, nije uspeo da uplaši životinju.

Čuvar parka u kom je muškarac nastradao rekao je da je Batara nastradao na licu mesta.

Indija je, kako navodi "Independent", imala najviše zabeleženih slučajeva smrti povezanih sa selfijima u periodu od marta 2014. do septembra 2016. godine - više od 60 odsto svih smrti u svetu povezanih sa selfijima dogodili su se u toj zemlji.

Istražitelji univerziteta Melon i Instituta za informacije u Delhiju došli su do podatka da se 76 od 127 smrti povezanih sa selfijem u periodu od marta 2014. do septembra 2016. godine dogodilo u Indiji.

Selfiji sa medvedima postali su toliko rasprostranjen trend u SAD 2014. godine da je američka Šumska služba morala da upozorava ljude da se ne približavaju žvotinjama.

- Osoblje centra za posetioce se redovno suočava sa nebezbednim situacijama, jer posetioci ignorišu njihove instrukcije - saopšteno je iz američke službe.

#Indija

#Medved

#selfi

'