AKTUELNO

Pred velikim brojem posmatrača i hladnom vremenu, u Vrnjačkoj Banji je danas po jubilarni deseti put održano takmičenje u najdužem poljupcu.

Takmičenje se tradicionalno održava na Dan zaljubljenih i to simbolicno na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji. Pobednici, Ivan Maričić i Jovana Jovanović, ljubili su se 42 minuta i osvojili vikend i romantičnu večeru u Vrnjačkoj Banji. Oni dolaze iz Selevca, malog mesta kod Smederevske Palanke i ovo im je prvi put da učestvuju na ovom takmičenju.

- Jako smo srećni što smo osvojili ovu nagradu, bilo nam je prelepo i verujem da će naša ljubav trajati večno, i da ćemo i sledeće godine biti učesnici ovog takmičenja - kaže Jovana, koja očekuje da će se bolje spremiti za sledeću godinu kada nameravaju da obore rekord u dužni trajanja poljupca.

U kategoriji najatraktivniji par, pobedili su bračni par, Ljubica i Miljan Prljeta iz Beograda. Najstariji par dolazi iz Kruševca, a to su Svetlana (59) i Pavle Ilić (69) koji su čak 41 godinu u braku.

Najmlađi par ove godine ima po 20 godina, a to su Djurđina Radoičić i Slobodan Ikodinović iz Jošaničke banje, i oni su osvojili welnes i spa dan za dvoje u Vrnjačkoj Banji.

Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja koja je i organizator ovog takmičenja, rekao je za Tanjug da će cela ova godine biti u znaku jubileja. ?Ova manifestacija je izdržala zub vremena.

U narednom periodu pokušaćemo da je unapredimo. Iskreno se nadam jednoj lepoj promociji Vrnjačke banje na Mostu ljubavi, rekao je Trifunović.

#Poljubac

#Vrnjačka banja

'