AKTUELNO

Da li treba da paničimo?!

Više puta godišnje teoretičari zavere “predviđaju“ smak sveta, a sve su češća verovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, odnosno danas.

Verovali ili ne, morala je da se oglasi i NASA zvaničnim saopštenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta X ili Nibiru ne postoji i samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju.

Foto: Pixabay.com

-Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udaru u Zemlju. U pitanju su internet zavere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primećena pre više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza, niti naučne osnove za ove tvrdnje - navodi NASA.

Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da „udari“ u Zemlju – od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

#NASA

#Smak sveta

'