AKTUELNO

Grob svete mučenice Agripine isceljivao je bolesne.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetu mučenicu Agripinu.

Sveta devojka Agripina rodila se i vaspitavana je u Rimu. Od malih nogu predala je sebe Bogu i bila je “Hristov miris među onima koji se spasavaju”.

Nakon što je ukrasila svoju dušu celibatom i čistotom, kao miomirisan cvet namirisavala je srca vernih i “odganjala smrad strasti”.

Duhovno predajući sebe Gospodu Hristu, ona je kao nevesta Hristova smelo i junački pohitala na mučeništvo, i iz ljubavi prema Hristu predala se mnogim mukama i stradanjima, u vreme cara Valerijana.

Pročitajte još: Meštani u šoku! OTVORILA SE ZEMLJA kod Nove Varoši i POROGUTALA...

Žestoko su je tukli po telu gvozdenim štapovima da su joj kosti polomili. Zatim su joj svukli haljine i okovali u lance. Ali je anđeo Gospodnji nevidljivom rukom oslobodio okova i ukrepio je. Tada je, porušivši svako bezbožje, u mukama predala duh svoj Bogu.

Sluškinje Hristove, njene drugarice Vasa, Paula i Agatonika, tajno su uzele telo svete mučenice i izašle s njim iz Rima.

Prelazeći iz mesta u mesto, posle duge plovidbe morem, one su stigle na Siciliju i tamo česno sahranile sveto telo. Čim se Sicilija udostojila da primi česne mošti svete mučenice, odmah se oslobodila tame i obmane demonske i počele su da je štite molitve svete Agripine.

Foto: Pixabay.com

Kada su agarjani navalili na grad, u kom je bila crkva svete mučenice i usudili se da ga napadnu sa željom da ga iznenada zauzmu, oni su pretrpeli potpun poraz.

Od česnog groba svete mučenice svi bolesnici i prokazani, koji su dolazili sa verom, dobijali su isceljenje svetim molitvama svete mučenice.

#Običaj

#Praznik

#verovanja

'