AKTUELNO

Provalija koja se pojavila pre desetak dana duboka je oko četiri, a u prečniku ima skoro dva metra.

Bistričke Gobate ne pamte ništa slično. Na Brdu se iznenada otvorila zemlja i progutala ovcu i jagnje, a meštani samo nagađaju o uzrocima.

Provalija koja se pre desetak dana pojavila na imanju Milana Glavonjića duboka je oko četiri, a u prečniku ima skoro dva metra.

– Kao i svaki dan i to jutro sam istim putem poterao ovce na pašu. Na oko tridesetak metara ispred mene, iznenada nestali su ovca i jagnje, kao da ih je zemlja progutala. Kada sam prišao i video ambis koji se otvorio nisam mogao da verujem. Od velike trave se nije videla rupa pa sva sreća da u nju nije još neko upao – kaže meštanin Milosav Mlađenović.

Pročitajte još: PROVERITE: Koliko je čest VAŠ DATUM ROĐENJA? (FOTO)

Na sreću ovca i jagnje su preživeli pad u provaliju, ali njihovo spašavanje nije išlo ni malo lako.

- Jedino se komšija Dajan Glavonjić odvažio da siđe i da uz merdevine iz ambisa iznese ovcu i jagnje – kaže Mlađenović.

Foto: Pixabay.com

Na dvadesetak metara niže od “bezdana” je izvor koji su meštan davno kaptirali i odveli kućama. Oni pretpostavljaju da bi obilne kiše mogle da budu uzrok neobične pojave.

– Par dana je na dnu provalije bilo dosta vode ali je i ona nestala, a nije nam jasno ni gde se dela tolika zemlja. Godinama koristim imanje na kome se otvorio bezdan, ali nikada pre nisam primeto ništa neobično – kaže meštanin Dragiša Glavonjić.

#Rupa

#Zemlja

'