AKTUELNO

Ovo je samo jedna od 011 različitih ideja Beograđana koje će IDEA realizovati tokom ovog leta kako bi ispratila glavni motiv kampanje "Ko u Beogradu živi taj Beograd i stvara".

Ukoliko se u naredne dve nedelje nađete na nekom od 80 odabranih stajališta gradskog prevoza u Beogradu, verovatno ćete biti u prilici da uživate u najlepšim stihovima mladih neafirmisanih pesnika.

Foto: Promo

"Kupujem te pesmom, jer nemam čime drugo, sladunjavim rečima zamajam već dugo", stihovi su jedne od autorki koja je podmladak srpske poetske scene i čiju pesmu već od danas naši sugrađani čitaju na stajalištima gradskog prevoza. Zahvaljujući družini sa pozitivnom energijom i razvijenim osećajem za zajedništvo "Čilo i Vedro", koja rutinu voli da pretvori u zabavu i koja je svoju ideju podelila sa Beograđanima, imaćemo priliku da podržimo ove mlade ljude, koji su vredno pripremali svoje stihove za beogradsku publiku. To nisu samo lepi stihovi, već i poruke koje nas podsećaju na prave životne vrednosti i poeziju koja može da ulepša svaki naš dan.

Kada jedno maštanje dobije svoj život, i smislene stvari, kao što je poezija, dođe na gradske stanice to je razlog za slavlje. Osamdeset stanica, devet autora i šesnaest pesama čine nas da verujemo u snove - priča Kristina Đurasinović, IDEAtvorac jedne od najkreativnih ideja koje će se ovog leta realizovati.

Foto: Promo

Čast mi je što sam deo projekta, koji ima za cilj da ulepša, ali i kulturno obogati našu prestonicu. Na ovaj način mladi pisci će dobiti priliku da svoja dela i sebe predstave široj javnosti - rekao je Slavoljub Stanković, poznati pisac koji je, zajedno sa ostalim članovima žirija, glasao za to da se poezija nađe na ulicama Beograda

Ovo je samo jedna od 011 različitih ideja Beograđana koje će IDEA realizovati tokom ovog leta kako bi ispratila glavni motiv kampanje "Ko u Beogradu živi taj Beograd i stvara".

Foto: Promo

Šta su sve Beograđani još originalno smislili, a IDEA planira da ostvari saznajte klikom OVDE.

Autor: Pink.rs

#Beograd

#poezija

'