AKTUELNO

Diplomata je povređen, a sve se dogodilo u Beču.

Ambasadora Velike Britanije Lej Tarner lakše je povređen kada su ga u Beču napale su divlje svinje. On je prošao sa lakšom povredom ruke.

Naime, britanski diplomata je bio u bečkom zoo vrtu, u nameri da se opusti, a zbog nemilog sustreta sa divljim svinjama pamtiće daj dan dugo.

Foto: Printscreen Youtube

Kako je napisao na svom blogu naišao je, posle povratka iz jednog restorana u parku, koji je jedna vrsta zoološkog vrta, na grupu divljih svinja.

- Najedanput video sam grupu od oko 25 životinja, mlađih i starijih, koje su prelazile put na oko sto metara od mene - priseća se ambasador.

Ambasadoru je najpre susret sa čoporom divljih svinja bio interesantan, pošto do sada nikada nije video izbliza ovu vrstu divljači. Ta zainteresovanost brzo se pretvorila u dramatično bekstvo iz šume.

- Čuo sam iza sebe bučno udaranje nogama o tlo i shvatio koliko je opasna situacija u kojoj sam se našao - napisao je ambasador koji se prilikom bežanja od diviljih svinja setio da u slučaju napada treba da pronađe uzvišenje ili drvo.

Foto: Printscreen Youtube

- Video sam ispred sebe složeno drveće na koje sam se popeo - preneo je on. Međutim tokom penjanja na složena stabla, koja su mu spasila život, on je povredio desnu ruku, zbog čega sada nosi zavoj.

Nakon što su divlje svinje nestale u šumi ambasador je krenuo kući, ali i izvukao pouke.

- U takvoj situaciji bi trebalo smireno ići unazad, što naravno skriva rizik od padanja - napisao je on. Britanski diplomata je dodao da nije ljut na divlje životinje što su ga napale i rekao da će i dalje da se šeta u prirodi usred Beča i parku Lainc, ali ovaj put, kako podvlači, uvek noseći sa sobom "set prve pomoći".

#Beč

#Napad

#ambasador

#zoološki vrt

'