AKTUELNO

Od trenutka kada objavite trudnoću svi će početi da vas zasipaju “korisnim savetima”. Naravno, većinom su to “bapske priče” ali se mnoge trudnice u Srbiji i danas ovih pravila pridržavaju.

Za trudnoću se vezuju brojna verovanja, a mi smo izdvojili 15 najzanimljivijih:

Veruje se da žena u drugom stanju ne treba da se ljulja na ljuljašci jer će dete imati nesanicu. Ne preporučuje se da se u večernjim satima ogleda u ogledalu jer postoji mogućnost da dete bude razroko. Ako trudnica ukrade nešto veruje se da će dete imati beleg na mestu gde se prvi put posle krađe bude dotakla i to baš u obliku ukradenog predmeta. Takođe, veruje se da ne bi trebalo da jede suviše ljutu i začinjenu hranu, da joj dete ne bi bilo naprasite naravi. Trudnica ne treba da gazi mutnu vodu ili baru inače će dete biti malo luckasto.

Foto: Pixabay.com

Žena u drugom stanju ne bi smela da sedi u turskom sedu, jer će se bebi obmotati pupčana vrpca oko glave. Zabranjeno je šutirati mačke, jer imaju mogu da ureknu trudnicu.Veruje se i da žena tokom trudnoće ne sme da se šiša jer tako skrajuće bebi život. Trudnica ne bi trebalo da šeta noću, jer beba neće nikad spavati. Da bi dete bilo pametno trdunica mora pije mnogo vode.Ko se zameri trudnici "dobiće" čmičak na oku.

Foto: Pixabay.com

Trudnica ne bi trebalo da izlazi iz kuće u periodu između Božića i Bogojavljenja, jer se veruje da je to vreme kada su veštice najaktivnije. Ne valja vaditi zub tokom trudnoće. Ne sme se vikati na trudnicu, jer se ona može preplašiti. Ako se od straha uhvati za neki deo tela, veruje se da će dete imati beleg na tom mestu. Trudnica ne sme da gleda u vatru, da dete ne bi imalo crvenilo po licu.

#Trudnoća

#verovanja

'