AKTUELNO

Sarkastičan predlog da muškarac plati 100 dolara za svaku "neregulisanu masturbaciju" usledio je kao reakcija na novi zakon o abortusu u Teksasu.

Džesika Farar iz Demokratske partije u Predstavničkom domu Teksasa žestoka je protivnica, kako kaže, "antiženskih mera" koje su nedavno usvojene u toj američkoj državi.

Novi zakon prema kom žena mora da čeka 24 sata nakon konsultacija, kako bi dobila dozvolu da abortira, ali i pravilo da mora da čuje otkucaje srca fetusa pre nego što ga odbaci, Farar naziva "sluđivanjem" žena.

Ona je zbog toga predložila zakon prema kom muškarac treba da plati kaznu od 100 dolara za svaku "neregulisanu masturbaciju".

Njen satirični predlog takođe podrazumeva da muškarac čeka 24 sata na vazektomiju, kolonoskopiju i lekarski recept za Vijagru. Takođe, zakon bi mogao da odbije zahtev za nešto od toga, ukoliko recimo Vijagra vređa njihova lična, moralna ili religijska uverenja.

Farar sarkastično kaže da svaka sperma koja ne služi oplodnji biva bačena, umesto da se koristi "za stvaranje još ljudi".

Ona kaže da iako mnogi njen predlog smatraju "smešnim", ono što nije zabavno su "prepreke sa kojima se žene u Teksasu suočavaju svakodnevno".

Toni Tinderholt, predstavnik Republikanaca koji je predložio zakon kojim bi abortusi postali ilegalni u Teksasu, kaže da se "stidi" Farar i da zbog poređenja abortusa i masturbacije pod hitno treba da ide na časove biologije.

#Masturbacija

#Muškarac

#Teksas

'