AKTUELNO

U moru zanimljivih, izdvojili smo najinteresantnije.

Zaposleni u JKP "Parking servis" svakodnevno se susreću sa korisnicima koji imaju bizarne zahteve, simpatične molbe, a često radnicima greškom šalju poruke najrazličitije sadržine.

Najčešće se ostavljaju molbe da vozilo ne bude uklonjeno jer je vozač otišao "samo na kratko" ili će "zakasniti", a često se njihove molbe i ispune.

Slučaj studentkinje koji je oduševio Beograđane

Jedan od poslednjih slučajeva za prepričavanje dogodio se prošle nedelje. Studentkinja iz Beograda imala je molbu za radnike JKP "Parking servis" da joj ne pišu kaznu, jer će zbog kolokvijuma možda ostaviti svoj automobil na parkingu duže.  Kada se vratila, zatekla je poruku koja joj je, kako je izjavila za medije, ulepšala dan. - Nadam se da si položila - pisalo je na poruci.

"Parking servis" poruke prima, kako putem telefona, tako i preko aplikacije i društvenih mreža.

Portal Pink.rs donosi samo neke od primera koje su iz JKP "Parking servis" izdvojili kao najinteresantnije:

Lapsusi u razgovoru sa operaterima:

- Zagradilo me vozilo HONDAI.

- Dobar dan. Vi niste aparat, vi ste živi?

- Dobar dan, javljam se iz odnetog vozila. Gde je moj auto?

- Imam broj poruke koju ste vi povratili.

- Ono slovo (Y) kao vo!

- Zaboravim da platim kad uđem u stan i napadne me kuče.

- Dobila sam ovu dnevnu kartu da nisam parkirala.

- Dobar dan, u parku ima 1,2,3,4,5,6,7,8,9 kola. Kad ćete doći da ih pokupite?

- Ovaj vaš operater mi nakačio čestitku na hvala.

- Molim vas, recite mojoj supruzi da nisam bio tu parkiran.

Foto: Tanjug

Greškom poslate SMS poruke:

Korisnici koji parking uplaćuju SMS-om često greškom pošalju privatnu poruku "Parking servisu":

Kako kažu u JKP "Parking servis", bilo je slučajeva gde u SMS porukama javljaju da "stižu za minut", a primali su čak i izjave ljubavi. Dešava se da dobiju poruku: "Na sastanku sam", "U kafiću sam", "Čekam te", a desetak puta su primljene i poruke sa sadržajem "Volim te" i "Ljubim te".

Greške preko aplikacije:

Česte su i greške prilikom uplaćivanja parkinga preko aplikacije, na primer: "Ja krenuo, greška, hvala, stop". Ovo je bila česta greška u 2016. godini, pošto su, umesto da u aplikaciji ukucaju STOP za kraj korišćenja parking mesta, slali to kao SMS poruku.

Jedna od najbizarnijih situacija koju su za Pink.rs izdvojili iz Parking servisa dogodila se letos, kada je vozač, s namerom da uplati sat vremena parkiranja, greškom uplatio višesatno parkiranje. Uvidevši grešku, poslao je poruku sa sadržajem "greška", čime je uplatio još jedno parkiranje za vozilo sa registarskom oznakom "greška". Shvativši šta je uradio, poslao je još jednu poruku, sada sa sadržajem "greška, greška".

Foto: Tanjug

Bizarne poruke poslate preko Fejsbuka:

Vozač koji je nepropisno parkirao svoj automobil u centru grada zamolio je preko društvene mreže da mu radnici servisa ne uklone vozilo, jer je "malo popio", pa ne sme da sedne za volan. Iz servisa mu je stigao odgovor da se reaguje po nalogu Saobraćajne policije i Komunalne inspekcije i da pokuša da nađe slobodno mesto i parkira se propisno. Povratne informacije od korisnika nije bilo, što je, barem za njega, verovatno dobar znak.

Foto: Printscreen Facebook

I. P.

#Automobil

#Beograd

#Greška

#Parking servis

#Poruka

'