AKTUELNO

Sad kada je američki milijarder Džefri Epstajn ponovo dospeo u javnost zbog optužbi da je godinama podvodio maloletnice, mnogima je za oko zapalo i ostrvo koje je kupio pre više od 20 godina.

Iako Litl Sent Džejms, na Karibima, liči na rajsko mesto, tamo su se odigravale mnoge mračne stvari. Ostrvo se proteže na 28 hektara, a navodno su ga pohodili i mnogi iz svetske elite. Tu su se redovno dovozile i maloletne devojke radi seksualnih igara. Zovu ga i "pedofilsko ostrvo" i "ostrvo greha". Ostrvu se može pristupiti samo helikopterom ili brodom.

U oazi, na kome je vladao visoki stepen bezbednosti, nalazi se vila kao i jedna čudna građevina plave i bele boje. Građevina je imala i zlatnu kupolu, ali ju je odneo vetar. Podseća na hram, a terasu krase motivi lavirinta.

Neki sumnjaju da su se upravo u ovom objektu održavale orgije s maloletnicama, drugi tvrde da je reč o Epstajnovoj muzičkoj, akustično izolovanoj sobi u kojoj je svirao klavir. Treći navode kako nije isključeno da se ispod zdanja proteže i podzemni kompleks i da ono ima dodatni, alternativni ulaz.

Foto: Printscreen YouTube/Varied Perspective Technologies, LLC

Epstajn je ostrvo navodno očistio od originalne vegetacije i danas ga krasi niz palmi. Njihovo dopremanje na ostrvo, ali i sadnja, navodno je koštala 20.000 dolara po komadu. Navodno je Epstajn izgradio i biblioteku i bioskop. Na ostrvu je svojevremeno radilo više desetine ljudi, uključujući i obezbeđenje. Ostrvo je, prema nekim navodima, moglo da se iznajmi za oko 6.000 dolara za noć. Mnogi koji su radili za njega u izgradnji objekta kažu da su morali da potpišu ugovor o ćutanju.

Podsetimo, milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66) izjasnio se pred sudom da nije kriv za optužbe u vezi trgovine osobama zbog pružanja seksualnih usluga.

Epstajn se tereti da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Foto: Printscreen YouTube/Varied Perspective Technologies, LLC

Epstajn je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnica, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika. Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi. Epstajn je bio prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

#Ostrvo

'