AKTUELNO

Kajli Džener je sa 21 godinom postala najmlađa milijarderka na svetu, koja je, uz to, i sama zaradila toliki novac, pokazala je lista najmlađih milijardera u 2019. godini američkog magazina Forbs.

Kajli Džener, najmlađa članica porodice Kardašijan, osnovala je kompaniju Kajli Kozmetiks (Kylie Cosmetics) pre tri godine.

Procenjuje se da je samo prošle godine kompanija zaradila 360 miliona dolara, a njeno neto bogatstvo popelo se na ukupno jednu milijardu dolara.

Dženerova, koja ima tek 21 godinu, prestigla je tako osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga, koji je prvu milijardu dolara "overio" sa 23 godine.

Na Forbsovoj listi osam milijardera mlađih od 30 godina, nalaze se još i dvoje mladih muškaraca koji su sami zaradili novac.

To su irski preduzetnik Džon Kolison (29), koji je osnovao tehnološku kompaniju "Strajp" (Stripe), a čije se bogatstvo procenjuje na 2,1 milijardu dolara, kao i Evan Špigel (29), koosnivač kompanije "Snep", čiji je jedan od proizvoda i društvena mreža Snepčet, a čije se bogatstvo takođe procenjuje na 2,1 milijardu dolara.

Prema listi milijardera američkog magazina, osnivač Amazona DŽef Bezos je i dalje najbogatiji čovek na svetu. Bogatstvo Bezosa (55) se za godinu dana povećalo za 19 milijardi dolara i sada je "težak" 131 milijardu dolara, prema rang listi Forbsa.

#Kajli Džener

'