AKTUELNO

Na predlog supruge Sanje da sledeće godine planiraju i ćerku, Ostoja se samo smeška.

Ostoja Varčar iz Srpca u Bosni i Hercegovini dokaz je da sreća ne bira vreme. Postao je otac u 80. godini. On je naime 1. maja ove godine postao otac dečaka Stefana. Ostojina supruga Sanja ima 42 godine i sa njom ima još dva starija sina Milana (21) i Savu (17).

Deda Ostoja kaže da ne razume mlade, koji ne žele da zasnivaju porodicu. Slična je situacija i u Srbiji, gde mladi prvo "jure" za poslom, novim automobilom, stanom, pa naposletku misle na decu. Ostoja uverava da njemu u ovim godinama nije teško da se brine o bebi staroj nekoliko meseci

OTELO SE

- Otelo se, ali beba je uvek dobrodošla. Za mene to nije ništa neobično. Ne znam za koga to može da bude neobično, ako je u pitanju dolazak na svet jednog živog bića, bez obzira u koje doba njegovog roditelja - kaže Varčar.

Ostoja se bavi poljoprivredom. Kaže da još može dosta da radi, a ima i penziju, tako da bebi ništa ne nedostaje.

SVE JE TO FINO I ZABAVNO

- Svako dete ima svoju nafaku (sudbinu). Deca treba da se rađaju, bili roditelji stari ili mladi. Nije me uopšte strah, zdravlje me dobro služi, sa ženom se dobro slažem, pomažem u svemu. Ako mora negde da ode, ja pričuvam bebu, igram se s njom i presvlačim je. Ništa mi nije teško, to je sve fino i zabavno - kaže Ostoja.

Ovaj osamdesetogodišnjak kaže da je sam sebi rekao da će ostati mlad sve do kraja života.

- Biološki sat neka kuca, ja tu ništa ne mogu - zaključuje Varčar.

Na predlog supruge Sanje da sledeće godine planiraju i ćerku, Ostoja se samo smeška.

#Beba

#Dete

'