AKTUELNO

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je danas da evropski projekat neće biti potpun bez Zapadnog Balkana i da napredak zemalja tog regiona ka članstvu u EU zavisi od politčke volje njihovih lidera.

Na odvojenim sastancima sa predsednicima vlada Srbije i Crne Gore, Anom Brnabić i Duškom Markovićem ; koji učestvuju na Evropskom stratap samitu u Sofiji, Borisov je rekao da će Bugarska nastaviti da se zalaže za evropsku perspektivu i povezivanje Zapadnog Balkana, saopštila je bugarska vlada, prenosi BTA.

U razgovoru sa srpskom premijerkom Anom Brnabić Borisov je istakao da je medju faktorima koji doprinose političkoj stabilnosti i bezbednosti u regionu najvažnija normalizacija odnosa Srbije i Kosova i založio se za nastavak dijaloga uz posredovanje EU.Tokom bilateralnog sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, Borisov je rekao da je Crna Gora i dalje dobar primer i lider u regionu na putu prema evropskoj porodici.

U fokusu razgovora bilo je i energetsko povezivanje i infrastrukturni projekti koji su ključni za Balkan i Evropu, dodaje se u saopštenju koje prenosi BTA.

Foto: Tanjug

#Ana Brnabić

#Bojko Borisov

'