AKTUELNO

Komentarišući optužbe da u Srbiji postoji cenzura medija, Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, izjavio je da se te optužbe smišljaju da bi se sakrila istina kao i da bi sloboda medija nestala kada bi se opozicija dočepala vlasti.

- Istina je da su oni najgori cenzori, diktatori, ti koji tuže za svaku sitnicu. Dragan Đilas svaki dan tuži po neki mediji i time se hvali. Protiv Informera je podneo desetine tužbi. Da li je to demokratija? Ili je demokratija to što radi predsednik Vučić, koji kaže neka novinari rade svoj posao, ja ću svoj - upitao je Vučićević i dodao:

- Zamislite šta bi bilo kada bi se Đilas dokopao vlasti?! Šta bi tada bilo sa slobodom medija? Kada bi se tajkun Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović dokopali vlasti na šta bi ličila medijska Srbija? Bilo bi ukinuto sve što se njima ne sviđa! Svi bi bili pohapšeni koji mislimo različito od njih - naveo je Vučićević u Novom jutru Televizije PInk.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima u Srbiji se pravi atmosfera da nije dobro kada je državna kasa u plusu, kada raste BDP, kada se grade putevi i otvaraju silne fabrike.

- Ništa od toga nije dobro. Dobro je kada su oni bili na vlasti, pa smo bili u minusu, pa nijedan kilometar auto-puta nije napravljen. Vučiču ništa ne mogu da nađu, jer nema ništa, on nije lopov za razliku od njih. Napokon imamo predsednika države koji misli o državi i Vladu koja vlada, a ne vladu koja sluša. Nemamo predsednika koji misli samo o svojoj gu*ici kako je bilo ranije - zaključio je Vučićević.

Komentarišući izvinjenje kolegijuma Javnog servisa za profesionalni propust prilikom prikazivanja Aleksandra Vučića za vreme ceremonije u Parizu, odbacujući navode da je bilo falsifikovanja tog događaja, Vučićević je rekao da je to finalni i vrhunski dokaz toga kome služi Javni servis.

- To je konačni dokaz šta se dešava na onome što se zove Javni servis i kome i za šta služi on, i čovek koji se zove Dragan Bujošević, pozvaniji kao Žuti Bujke. On je očigledno pokazao da je u službi svega i svakoga, ali nikako u službi države i građana koji ga plaćaju - naveo je Vučićević.

Kako dodaje, Bujošević se izvinjava zato što je režiser prenosa ceremonije iz Pariza napravio dva friza (stop kadra), da bi, kako kaže Vučićević, prikazao gledaocima gde sedi predsedniik Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Šta je tu za izvinjavanje? Gledaoci su želeli da vide gde sedi naš predsednik, pogotovo kada smo videli gde sede ostali. Tu se sada radi o nastavku specijalnog rata u kome sada ozbiljno učešće uzima Dragan Bujošević. On hoće da kaže, povlađujući hejterima sa Tvitera i drugih društvenih mreža, kako je Vučić naredio da se to uradi, kako je Vučić tražio prenos iz Pariza, a ja pouzdano znam da on ne određuje šta će na Javnom servisu da se prenosi - istakao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, iz situacije u Parizu Srbija izlazi kao moralni pobednik, uprkos svemu.

- Uprkos pokušajima raznoraznih zlih ljudi da ponize Srbiju u Parizu, mi izlazimo kao moralni pobednik, između ostalog i zbog dostojanstvenog ponašanja predsednika Srbije. Ko bi od nas izdržao da sedi i da gleda kako Tači sedi u drugom redu, kako u prvom redu sede lideri poraženih strana iz Prvog svetskog rata, a mi smo negde u zapećak stavljeni - ocenio je Vučićević.

Prema njegovim rečima pomenuti specijalni rat treba da dovede do toga da nijedna istina nije važna.

- Vi imate Žutog Bujketa koji se juče izvinjava zbog navodne greške u režiji Javnog servisa, a da li se taj Bujke izvinio kada je skoro ceo kolegijum Javnog servisa otišao da plače u štab Vuka Jeremića? Da li se izvinio kada je žuta Olja Jovićević u njenom Upitniku, brojao sam, za 45 minuta 31 put prekinula Mariju Obradović?! Kada god je onda pokušala da kaže nešto o Jeremiću ili Đilasu, o njihovim sumnjivim poslovima, ućutkavala ju je Olja Jovićević. Za to se niko nije izvinio - naglasio je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, taj specijalni rat na medijskoj i političkoj sceni je zamena teza i treba da dovede do opšteg besmisla i haosa.

- To je svakodnevno kucanje u glavu, lupanje šamara normalnoj Srbiji. Oni su videli da politički ne mogu da pobede Aleksandra Vučića, da na izborima još dugo neće moći da ga pobede, onda sada pokušavaju da ga svakodnevnim izmišljanjem afera nateraju ili da odustane ili da ga ubiju, ili u pojam ili fizički. Svaki dan se pojavljuje neka nova afera, nova laž, novi napad, prevara. Čim ih uhvatite u jednoj laži, oni krenu sa drugom - kazao je Vučićević.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Aleksandar Vučić

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

'