AKTUELNO

Nakon samo dva dana pošto su na naslovnoj strani najsramnije optužili i okarakterisali predsednika Srbije Aleksandra Vučića tako što su ga u ilustrovanoj karitakuti uporedili sa Hitlerom, i nakon mnogobrojne osude javnosti, list Danas nastavlja da provocira i dalje.

Da nemaju mere, možemo da vidimo na sutrašnjoj naslovnoj strani ovog lista, na kojoj se kao i na prethodnoj nalazi Hitler, koga ponovo porede sa vlašću u Srbiji i predsednikom Vučićem.

Ironično je što je ta naslovna strana posebno uvredljiva za žrtve Drugog svetskog rata i njihove potomke, među kojima se nalaze i brojni građani Republike Srbije, koja je teško stradala u tom ratu.

List je svojim gestom, direktno, ponovo uvredio i uputio najgore uvrede za sam vrh naše države, kao i predsednika Vučića, iako su ovim činom zapravo pokazali da je Srbija demokratska zemlja, gde su mediji konačno slobodni i mogu da govore o čemu žele, makar to bile i ovako sramne uvrede.

Podsetimo predsednik Vučić je komentarišući naslovnu stranu "Danasa" na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, rekao da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i o tome da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspesi Srbije.

- Onima koji me svaki dan napadaju, svaki dan izmišljaju, crtaju me kao Hitlera ili njegovo odojče, svima kažem, samo vi nastavite, svi koji obmanjuju javnost, svi koji ne govore istinu, samo vi svoj posao nastavite, nemojte da glumite heroje, nastavite vi svoj posao slobodno, potpuno slobodno - rekao je Vučić, i dodao:

- Koliko ću da se borim za istinu i koliko puta ću da kažem da ne govorite istinu narodu, da govorim ljudima ssta jeste tačno i šta nije, i imam pravo na to, toliko ću se boriti za vaše pravo, za vašu sloboduda objavljujete neistine i laži - poručio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#novine

'