AKTUELNO

- Ako već ne umete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke - istakao je ministar Vulin.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osudio je danas izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića da je na današnji dan pre 100 godina Crnoj Gori, članici Antante, učinjena velika nepravda jer je prisajedinjenjem Srbiji "nestala sa svetske mape" i poručio mu da ako se "ne ponosi precima, ne prenosi mržnju potomcima".

- Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ima pravo da ponižava svoju zemlju, ali nema pravo da laže o Srbima i da od Srbije pravi okupatora. Ako je odlučio da pljuje na svoje pretke, neka ostavi na miru naše, i ako ne poštuje žrtve svog naroda, neka ne vređa srpske žrtve - rekao je Vulin.

- Ako se stidi serdara Janka Vukotića, neka ga prepusti srpskom pamćenju, mi ćemo ga sačuvati. Ako se stidi Mojkovačke bitke, neka je pripiše Srbima, mi ćemo se ponositi. Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina delili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lazima da unosite mržnju među narodima koji su vekovima maštali da žive zajedno i slobodno. Ako već ne umete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke - istakao je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Crna Gora

'