AKTUELNO

Automobil je udario u povorku sa britanskim i belgijskim premijerima Terezom Mej i Čarslom Mišelom, dok su putovali na komemoraciju povodom Prvog svetskog rata u Belgiji.

U ovom incidentu povređena su dva policajca.

Saobraćajna nesreća dogodila se dok se konvoj sa Terezom i Mišelom odlazio na ratno groblje koje se nalazi blizu jugozapadnog belgijskog grada Monsa nedaleko od francuske granice. Konvoj u kome su se vozili ovo dvoje premijera kretao se duž autoputa E19 / E42 kada ih je udario automobil, povredivši tom prilikom dva policajca sa motociklima.

Povređeni policajci su odvedeni u bolnicu, prenose lokalni mediji. Konvoj je neko vreme morao da se zaustavi, ali je ubrzo nastavio put ka destinaciji.

Detalji incidenta, kao i identitet vozača, koji je udario u konvoj, nisu još uvek otkriveni. Nije bilo zvaničnih izjava vlasti ili agencija za sprovođenje zakona o dosadašnjem incidentu.

Premijeri su uspeli da posete ratno groblje, gde su učestvovali na ceremoniji polaganja venaca u sklopu komemorativnih događaja obeležavanja stogodišnjice kraja Prvog svjetskog rata.

Pročitajte još: PANIKA U SEVERNOJ KAROLINI: Pucnjava u srednjoj školi, još uvek se ne zna da li ima žrtava

#Automobil

#Belgija

#Policajac

#Tereza Mej

'