separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

MIROVIĆ: Naslovna strana lista Danas uvreda za građane Srbije!


Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, povodom pogrdne naslovne strane lista Danas, potpisao je saopštenje Vlade AP Vojvodina u kome se navodi da je ta naslovna strana posebno uvredljiva za žrtve Drugog svetskog rata i njihove potomke, među kojima se nalaze i brojni građani Republike Srbije, koja je teško stradala u tom ratu.


- Povodom naslovne strane lista "Danas", objavljene 9. novembra 2018.godine, Pokrajinska vlada saopštava da se radi o vulgarnom, primitivnom i ponižavajućem odnosu, koji je uredništvo lista "Danas" iskazalo prema svojim čitaocima i celokupnoj javnosti.

- Medijske slobode ne mogu ići dotle, da najvećeg zločinca u istoriji čovečanstva Adolfa Hitlera, čak ni u karikaturi, upoređuju bilo gde i sa bilo kim, pa ni sa predsednikom Republike Srbije i njegovim saradnicima koji su izabrani na slobodnim, demokratskim izborima. 

- Naslovna strana je posebno uvredljiva za žrtve Drugog svetskog rata i njihove potomke, među kojima se nalaze i brojni građani Republike Srbije, koja je teško stradala u tom ratu.

- Posebno je zapanjujuća činjenica da je karikatura objavljena na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. 

- Najmanje šta očekujemo od uredništva lista "Danas" jeste izvinjenje za ovaj sraman čin, saopštila je Vlada AP Vojvodine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti