AKTUELNO

Srpski telegraf otkiro je transkiprt razgovora pokojnog Zorana Đinđića i ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, za vreme Đinđićeve vlade, a sagovornici PINK televizije u Novom jutru rekli su da nikada nismo do kraja rasvetlili slučaj oko ubistva Đinđića.

Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik Politike, rekao je da ubistvo premijera Đinđića predstavlja mračan period naše novije istorije.

- Mi nikada nismo do kraja rasvetlili slučaj oko Đinđića. Zaista jedan mračan period naše novije istorije. Mi smo bili potpuno crna mrlja tada. Ova priča nikako da se dovede do kraja - rekao je Rakić i dodaje da se pojavljuju razni mešetari koji pokušavaju da skrenu pažnju sa prave istine.

Foto: Printscreen

- Pokušavaju da nas ostave u tom nekom neznanju. Suđenje je toliko trajalo da uvek izazove sumnju, da li je to baš tako bilo. Sve je nekako nedorečeno i ostaje da visi u vazduhu. Ovo je samo nastavak jedne priče koju mi nikako da dovedemo do kraja - dodaje Rakić.

Dražen Ostojić, urednik Srpskog telegrafa ističe da su oni izneli priču kako je Đinđić sam sebi potpisao smrtnu pesudu, jer nije želeo da igra po pravilima zapada.

- Krenula je priča oko njegovog intervjua u Banjaluci gde je predložio se po modelu Republike Srpske reši problem Kosova. Njima je to zasmetalo. Međutim, Đinđić se tada suprostavio rekavši da ovo „nije banana država“ - objašnajva Ostojić.

Foto: Printscreen

Ostojić dodaje i to da je šokiran, kada vidi transkripte, kao što je objavio Srpski telegraf, šta je sve traženo od Srbije i njenih državnih institucija.

- To je van svake pameti. Bili smo crna mrlja i mogli su da rade sa nama šta god su hteli - rekao je Ostojić.

Razgovor Vučića i Merkelove značajan za Srbiju

Vlada Radulović, vojni alanlitičar, osvrnuo se na informaciju da je Angela Merkel tražila saastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i rekao da je bitno razgovarrati i nalaziti se na takvim mestima, kao i da bi mnoge, uslovno rečeno, male zemlje volele da razgovaraju sa kancelarkom Nemačke.

Foto: Printscreen

- Videćemo kakvi će efekti tog razgovora biti. Ne očekujem ništa spektakularno, specijalno. Nema sumnje šta će biti tema tog rzgovora, jasno je da će se pričati pre svega o Kosovu i Metohiji, ali ostaje da vidimo kakvi će rezultati tog razgovora biti. Vidimo da postoje neke najave da će Nemačka malo promeniti svoj stav i da će doći do nekog popuštanja zategnutih stavova. Ukoliko ne, opet to je njihovo apsolutno pravo. Bitno je razgovarati - ističe Radulović i dodaje da je činjenica da smo neke stvari uspeli da preokrenemo.

Rakić smatra da bi tokom susreta Vučića i Merkelove verovatno moglo da se priča o pomeranju granica.

- Pregovaračka promena granica je drugačije. Ovo je dobra prilika da Vučić ukaže na razliku na ono i ovo vreme. Merkel je poluodlazeća, videćemo ko će da je nasledi - naglašava Rakić.

Radulović: Nadam se da će neće završti na poslednjoj zemlji koja je povukla priznanje Kosova!

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, deseta je zemlja ove godine koja je povuka priznanje nezavisnosti Kosova. Radulović kaže da je “dobra diplomatska ofanziva kojom se Srbija rukovodi”, kao i da se nada da će se nastaviti na tom polju.- Nadam se da se neće završti na ovoj poslednjoj zemlji, već da da će otići i dalje - smatra Radulović.

Zvezda vraća fudbal na velika vrata!

#Aleksandar Vučić

#Angela Merkel

#Crvena Zvezda

#TvPink

#Zoran Đinđić

'