separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Đurić: Samo kompromis garancija budućih skladnih odnosa na Zapadnom Balkanu (FOTO)


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić preneo je danas zamenici ministra spoljnih poslova Italije Emanueli Del Re koje je napore Beograd učinio da se pronađe kompromisno i održivo rešenje za pitanje južne srpske pokrajine.


Đurić je naveo da se trajni mir i stabilnost u regionu ne mogu uspostaviti jednostranim odlukama koje bi potpuno zanemarivale interese jedne od strana u dijalogu, te da je zato neophodno da se i u međunarodnoj zajednici značajnije uvaže iskrene i dobre namere koje Beograd ima u dijalogu sa Prištinom.

Kako je objasnio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije žele da se u interesu svih naroda u regionu pronađe rešenje kojim bi se izbeglo produžavanje zamrznutog konflikta u srpsko-albanskim odnosima, jer, kaže, samo kompromisno rešenje, koliko god ono inovativno ili nekonvecionalno bilo, može biti garancija budućih skladnih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Autor: Tanjug

Đurić je sagovornici ukazao na brojne provokacije Prištine i napade na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u poslednjem periodu, konstatujući da su oni ozbiljan udarac mirovnim naporima Beograda i sa druge strane manifestacija neodgovornosti i kratkovidosti onih koji takve incidente tolerišu ili podstiču.

Direktor Kancelarije naglasio je da Italija, kao članica kvinte, i država koja je politički i vojno u značajnoj meri prisutna u našoj južnoj pokrajini, može da pruži ogroman doprinos stvaranju klime za iznalaženje kompromisa Beograda i Prištine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti