AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ukazuju da su pojedini politički akteri ozbiljno odlučili se ne bave politikom, već preucavanjem na Tviteru, ocenjujući da je nasilje opozicije srazmerno njihovoj bezidejnosti i kompromitovanosti.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je gostujući u emisiji “Novo jutro” istakao da je za mnoge političke aktere je Tviter suspstitucija za politički rad.

- Ozbiljno su se odlučili da se ne bave poltikom već prepucavanjem, “nadjarcavanjem” i veruju da imaju ozbiljnu podršku jer su dobili veliki broj lajkova. Ozbiljno su mislili da će pobediti na izborima, zbog odličnih reakcija pratilaca - naveo je Krstić.

On je istakao da su posledice koje tviter može imati potpuno nepredvidive.

- Ne možemo da znamo kako će to izgledati za nekoliko godina, kao što pre nekoliko godina nismo znali da će Tviter definisati izbore - dodao je Krstić.

Prema njegovim rečima, Donald Tramp je bitno promenio karakter Tvitera kada je počeo spontano da tvituje.

Foto: RTV Pink

- Retko ko razume značaj tvitera i da je obraćanje na Tviteru poput konferencije za štampu, a ne privatni čet, gde sa nekim ćaskate, razmenjujete utiske i uvrede. Tviter može biti vrlo korisna stvar za nekoga ko je pametno koristi za posao, karijeru ili politiku - ukazao je Krstić.

Kako je primetio, kod nas političari uglavnom ne znaju da koriste Tviter i sami sebi čine štetu i skaču u usta.

- Loša strana Tvitera je što postoji masa ljudi pod maskama koja nema nikakvu odgovornost i koja tu mrežu koristi za pretnje, uvrede za psovke - dodao je Krstić.

Politički analitičar Nebojša Bakarec je za “Novo jutro” ukazao na sve veći broj pretnji na društvenim mrežama, ocenivši da bi oblast uskoro morala da bude zakonski regulisna.

Foto: RTV Pink

- Nasilje na Tviteru i Fejsbuku najviše sprovodi takozavana ološ elita - rekao je Bakarec i precizirao da je reč o ljudima koji prete članovima SNS, SPS, ali i ljudima koji nisu u stranka, ali ih podržavaju.

On je izdvojio neke od tvitova Sergeja Trifunovića, Đorđa Višekrune, Željka Veselinovića, Boška Obradovića, različite pretnje ubistvom predsedniku Srbije, pretnje silovanjem... -

- Ovo je samo mali primer, ja to ne mogu ni da izgovorim, koliko je gadno u sadržini i koliko su gadne i slike nasilja - naveo je Bakarec, napomenuvši da se nasilje sa Tvitera preliva u stvarnost i da postoji neprekinut niz nasilja.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine imali smo prebijanje Vučićevog brata, pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici, Đilasovo nasilje što porodično, što u Skupštini, fizčko nasilje Boška Obradovića…

Bakarec je ukazao i na poslednji slučaj ekstrenog verbalnog nasilja - pretnje predsednici Vlade Srbije od strane jednog od lidera Đilasovog saveza.

- Dragan Đilas je podržao poziv na silovanje premijerke, lično sam ga čuo u gradskoj skupštini, rekao je da ima razumevanje za Veselinovića...Kakvo razumevanje? - dodao je on.

Bakarec je ocenio da je Srbija zaslužila bolju opoziciju.

Foto: RTV Pink

- Što je veća bezidejnost opozicije , a sada je gotovo bezgranična, njihovo nasilje je sve veće. Pošto su sada bezidejni, pocepani i komprovitovani njihovo nasilje je sve veće - podvukao je on.

Advokat Toma Fila kaže da biti prost i nevaspitan nije odlika ovog naroda i da se takvim ponašanjem kako u javnom životu, tako i na društvenim mrežama, šalje pogrešna slika u svet.

Foto: RTV Pink

- Ja sam dobijao hiljade pretećih pisama i nisam reagovao, ali ako sada to postane manir - naveo je Fila i dodao da je bi u nekim situacijama trebalo da reaguje pravosuđe.

#Nebojša Bakarec

#Nebojša Krstić

'