AKTUELNO

Gospodin Dragan Đilas, Veliki brat markentiških sekundi dok je bio na vlasti i sada u opoziciji, nastavlja sa starom praksom, cenzurisanja, zastrašivanja, ucena i zatvaranja medija.

Dok je bio na vlasti istovremeno je bio vlasnik raznih markentiških agencija i tajkunskih tabloida kombinujući politički i ekonomski monopol, određivao je uređivačke politike i sistematski poslovno gušio medije, zarad svojih političkih i poslovnih ambicija.

U periodu dok je bio na vlasti, od ušteđevine od 80.000 i jedne nekretnine, došao je do bogastva od 25 miliona evra. Silu vlasti koristio je da se na grbači medija tako obogati. Vreme Velikog brata je prošlo, a loše navike i bahatost prema medijima su ostali.

Foto: TvPink Printscreen

Đilas i njegovi saveznici, ne poznaju zakone koji uređuju oblast medija, već bi da medije disciplinuju prema svojim političkim i poslovnim potrebama. Đilas nikako da zaboravi vreme, kada je on lično određivao cenu reklamne sekunde, ali i uređivčku politiku. Među urednicima se još uvek pamti čuvena rečenica Đilasovog savetnika: Draganu se to ne bi dopalo. Očigledno da se Draganu i danas ne dopada neznatna podrška birača, a krivce za politički debakl pronašao je u medijima.

Zatrpavanjem televizije Pink i ostalih medija krivičnim prijavama, zahtevima za njihovo zatvaranje, predstavlja otvoreni pritisak na medije i grubo mešanje u njihovu uređivačku politiku. Zato zahtevamo od svih domaćih i međunarodnih novinarskih organizacija da reaguju na bahato kršenje novinarskih sloboda. Vreme je da neko Velikom bratu-Draganu kaže da je Staljin mrtav.

Uređivački kolegijum TV Pink

#Dragan Đilas

#TvPink

#saopštenje za javnost

'