AKTUELNO

Grčki konzulat u Jagodini se priključio pomoći.

Grčki kamiondžija Janis iz Volosa do kraja života zapamtiće utorak jutro u Srbiji kada je u tragičnom lančanom sudaru između Ćuprije i Jagodine imao sreće da ostane živ, ali pamtiće i doktora Hristosa Aleksopulosa, direktora Više medicinske škole, i Konzulat Grčke iz Jagodine koji su mu prvi pritekli u pomoć.

- Janis kaže da se osećao kao među svojima i da ni po čemu nije bio zapostavljen. Dobio je najbolju negu i jutros je otputovao kući. Janis sem grčkog jezika ne govori ni jedan drugi. Kada ga je hitna pomoć dovezla u bolnicu, počasni konzul Grčke Dragan Marković Palma me je pozvao da učestvujem u akciji pomoći i budem uz Janisa. On je veoma zahvalan Markoviću na brzoj reakciji, a ovo je ujedno prva akcija novog Konzulata. Ovo je jedini Konzulat južno od Beograda, pošto je u Nišu zatvoren pre nekoliko godina - kaže dr Aleksopulos.

Foto: Tanjug

On je pritekao u pomoć svom zemljaku, koji već 25 godina radi kao profesionalni vozač teretnjaka.

- Janis mi je rekao da je odjednom upao u maglu, kao testo, i da su se obe nesreće dogodile u minuti. Nije se videlo ništa, pokušao je da uspori, ali je naleteo na druga vozila, a zatim je na njega naletelo još vozila. Polomio je nogu, izgubio torbicu i telefon. Dao sam mu telefon da se javi supruzi. On je veoma zahvalan zbog tretmana koji je dobio u jagodinskoj bolnici. Pokazala se opravdanom odluka da se u Jagodini osnuje Konzulat Grčke, jer je Janisu pružena sva pomoć, kao da je u Grčkoj među svojima - ističe doktor Aleksopulos.

Sa svojim kolegama iz škole on je doneo odluku da se zastave spuste na pola koplja zbog tragedije koja se dogodila. Takođe, danas je Aleksopulos sa 18 studenata dobrovoljno dao krv za postradale u ovim nesrećama.

#Jagodina

#Nesreća

#Saobraćajna nesreća

'