separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

zanimljivosti

Realizovan najduži direktan let na svetu - 15.343 km (FOTO)


Avion iz Singapura, koji je preleteo 15.343 kilometra, bezbedno je sleteo na Međunarodni aerodrom Njuark, u SAD, postavljajući novi rekord kao najduži komercijalni direktan let na svetu.


Na letu SQ22 bilo je 150 putnika i 17 članova posade, a putovanje je trajalo 17 časova i 25 minuta, umesto predviđenih 19 časova, prenosi Raša tudej.

To nije prvi put da je singapurska avio-kompanija "Singapur erlajns" uvela ovu rutu.

Naime, avio-kompanija je 2004. godinu ponudila istu rutu, ali je morala da je otkaže 2013. godine, jer su avioni kojima je tada raspolagala "A340-500s" trošili previše goriva i sam let je postao isuviše skup.

Avio-kompanija je sada prešla na Erbas "A350-900 ULR", koji koristi za 20-30 odsto manje goriva i može da leti 20 sati bez pauze. 

Iz "Singapur erlajnsa" navode i da ne planiraju da ponude ekonomske karte za ovu rutu, jer postoji samo 67 mesta u biznis klasi i 94 mesta u premijum ekonomskoj klasi.

Karta za biznis klasu uključuje dva obroka, putnik može izabrati kada će biti poslužen i ima na raspolaganju krevet za spavanje, dok karta za premijum ekonomsku klasu uključuje tri obroka u fiksno vreme.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti