AKTUELNO

Ministar odbrane danas je u Raški obišao deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Vojska Srbije spremna je da sprovede svako naređenje i zaštiti svoju zemlju i građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska dela jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

On je naveo da se, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na KiM i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i ugrožavanje srpskog stanovništva.

Foto: Ministarstvo odbrane

- U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, s potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika - rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Istakao je da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje i da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji.

- Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor - naglasio je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske obišao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, a u pratnji komandanta Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu s naređenjem predsednika Vučića i u tom segmentu bih istakao pripremljenost vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas - ocenio je Mojsilović.

U saopštenju se navodi i da je na sastanku s komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se dodaje, ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na sastanku izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'