AKTUELNO

Premijer Maroka Sadedin El Otmani danas je demantovao navode samozvanog kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija koji je na Tviteru objavio da je imao konstruktivne razgovore sa marokanskim zvaničnikom u Njujorku.

Pacoli je na svom tviter nalogu  napisao da je imao plodnu diskusiju sa premijerom Maroka Sadedinom El Otmanijem o odnosima sa Kosovom i volji da uspostave diplomatske odnose kako bi zajedno radili na svim sferama zajedničkih interesa.

Povodom ovih navoda oglasio se premijer Maroka.

- Tokom pauze našoj delegaciji je prišao i nametnuo se gospodin sa Kosova. Nismo razgovarali o bilateralnim odnosima kao ni o uspostavljanju kontakata. Pozicija Maroka je konstantna. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim - napisao je El Otmani.

On međutim nije jedini koji je danas Pacolija stavio tamo gde mu je mesto. To je danas u Njujorku uradila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Da podsetimo, premijerka je Pacolija pitala kako i ko mu je dao dozvolu da dođe u Ujedinjene nacije, stavivši mu time do znanja kakva je njegova pozicija i legitimitet.

#Bedžet Pacoli

#Maroko

'