AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da se borba za snažžnu Srbiju nastavlja, i da je sada, posle svega što smo pretrpeli u protekle tri decenije, vreme da se Srbija dižže sa kolena.

Đurić je posebno zahvalio penzionerima na teretu koji su izneli u procesu reformi makroekonomske i fiskalne politike.

- Predsednik Vučić je našao ogroman oslonac i razumevanje u tom delu društva za ekonomske mere koje su dovele do toga da u roku od nekoliko godina, od pada koji se meri milijardama evra na godišnjem nivou, dođemo u poziciju da smo jedna od prve tri zemlje Evrope po rastu bruto domaćeg proizvoda - rekao je Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, odgovor opozicije na takve egzaktne pokazatelje je politika „što gore to bolje“, rukovođena isključivo mržžnjom prema predsedniku Aleksandru Vučiću, iako je posledica takve političke prakse rušenje državne pozicije Srbije a ne jačanje opozicije.

Đurić je i ovom prilikom najoštrije osudio vulgarne napade opozicije na predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, ističući da Srbija ne sme da bude zemlja u kojoj je normalno da se političkim protivnicima preti silovanjem.

- Ne mogu da prihvatim da se u Srbiji ćuti na to da se Ani Brnabić javno preti silovanjem, jer jedan od lidera Saveza za Srbiju je javno pozvao na tako nešto, a nismo čuli ni osudu njegovih kolega niti reakciju nevladinih organizacija - poručio je Đurić.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Đurić je objasnio da je naša obaveza da izdržimo sve pritiske i da odluke donosimo hladne glave i racionalno, upravo imajući u vidu budućnost, ali ne gubeći iz vida ko smo šta smo i šta su naši preci uradili i dali za svoju držžavu.

- Izazovi pred nama su složeni, jer svet je danas jako opasno mesto i bojim se da će vreme pred nama to pokazati i u slučaju Balkana. Naša obaveza je da tome pristupimo pametno, racionalno i ozbiljno, te da našu politiku danas projektujemo deset, dvadest ili pedeset godina unapred, a da odluke donosimo promišljeno, ne spram onoga što bi bilo najpopularnije - kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, naša odgovornost je da se izborimo za ono za šta možžemo da se izborimo kao držžava i narod, bez obzira na žželju onih na domaćoj političkoj sceni koji su ujedinjeni u zahtevu da se ništa ne menja.

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#Srbija

'