AKTUELNO

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da niko nije očekivao da će nasilje u školi u Zemunu da rezultira revanšizmom, te da je situacija u kojoj su deca koja su vršila nasilje i sama postala žrtve slučaj za MUP.

Šarčević je naveo da je u sistemu školstva više do 900.000 dece, a da se slučajevi nasilja rešavaju.

On je podsetio na slučaj nasilja u školi u Kraljevu prošle godine koji je stabilizovan, te dodao da je tim ministarstva bio i u školi u Zemunu i uradio sve što treba, ali da niko nije očekivao da će se situacija tako razvijati.

- Sada je to više pitanje za MUP. Mi smo sve te roditelje pozvali, razgovarali i dali im do znanja da će država reagovati. Uputili smo sve MUP-u, jer sada postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete,a to prevazilazi naše kompetencije -  naveo je Šarčević.

Dodaje, da revanšizam nije bio potreban, jer je slučaj, iako sa zakašnjenjem, bio rešen.

- Mislim da su mogli brže da reaguju i tek ću razgovarati sa njima, ali ovde sada ima posla za policiju. Poruka svih nas je jasna, to neće biti dozvoljeno - kazao je ministar.

On je podvukao da u svakom slučaju nasilja treba da reaguju i uključe se odrasli, pedagog, nastavnici, država, zdravstvo, policija...

- Nikada ne znate kako će se neko poneti, ali mi smo kao država rešili da se ništa ne gura pod tepih. Radimo sistemska rešenja, ali dugo vremena se nije reagovalo i sada je barem sve javno -  rekao je on.

#Mladen Šarčević

'