AKTUELNO

Brnabić je zahvalila predsedniku Trampu na razumevanju i otvorenosti prema Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja predvodi državnu delegaciju na 73. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prisustvovala je tradicionalnom prijemu kod američkog predsednika Donalda Trampa.

Posle prijema, Brnabić je rekla da je u kratkom razgovoru zahvalila Trampu u ime svih građana Srbije za novo razumevanje i otvorenost prema Srbiji, kao i na spremnosti da se razume naš stav i da se čuje naš glas.

- Bilo je divno videti, i mislim da je to važno za naše građane, da Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu, da svi prepoznaju napore predsednika Aleksandra Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbedan region - rekla je Brnabić.

- Ne mogu da kažem da sam imala vremena za neki dugačak razgovor, ali sam mu se zahvalila za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji, da se razume naš stav i da se cuje naš glas - kazala je Brnabić. Na prijemu je, navela je premijerka, bilo puno poznatih lica i partnera, starih saveznika i predstavnika zemalja s kojima još imamo otvorena pitanja.

Brnabić: Vučić gradi miran i stabilan region

Ona je naglasila da je jako važno se prepoznaju napori predsednika Aleksandra Vučića da izgradi miran i stabilan region. - Prvo pitanje uvek je dijalog Beograda i Prištine, ali i reforme u Srbiji i dobri ekonomski rezultati. Uvek je lepo predstavljati Srbiju - kazala je Brnabić, najavljujući da je danas čeka naporan dan, otvaranje Generalne skupštine i prijem kod generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.

- Bilo je jako zanimljivo i korisno biti na jednom mestu sa svim tim ljudima -  kazala je Brnabić.

- Prijem je bila prilika da se vidim sa svim predvodnicima delegacija, bilo je korisno i zanimljivo. Razgovarala sam sa predsednikom EK Žan Klodom Junkerom, premijerom Belgije, predsednicima Kipra i Austrije, prijateljima iz regiona, pre svega premijerom Bugarske Bojkom Borisovim - navela je premijerka.

Predsednica Vlade Srbije prethodno se sastala sa republikanskim senatorom Ronom Džonsonom.

Tokom boravka u Njujorku Ana Brnabić će učestvovati i na skupu "Akcija za mir", posvećenom mirovnim operacijama, a u sredu će biti na globalnom "Blumbergovom" biznis forumu.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Donald Tramp

#Poseta

#SAD

#Sjedinjene Američke Države

#Srbija

'