AKTUELNO

Devetogodišnja devojčica umrla je od alergijske reakcije, nakon što je greškom pojela keks koji joj je pakovanjem ličio na ambalažu slatiša za koji je znala da je bezbedan za nju.

Izabela Marero (9) preminula je od anafilaktičkog šoka u martu ove godine nakon što joj je njena majka Helen, dala da se zasladi keksom, za koji je mislila da je njen omiljeni. Međutim, ono što ona nije primetila jeste da je kupila drugu vrstu keksa koji je izgledao isto kao omiljeni slatkiš njene ćerke.

- Kada pogledate ambalažu, pa čak i kada otvorite pakovanje, izgledaju isto. Razlika je samo u tome što u jednom imate jaja, a u drugom ne - rekla je ona.

Proizvođač keksa je saopštio da će zbog toga totalno promeniti pakovanje, kao i da će dodati boje i opise na pakovanja, kako bi kupci mogli da raspoznaju koji je koji.

- Cilj nam je da istaknemo koji su proizvodi drugačiji. Međutim, novi proizvodi neće tako brzo biti na policama jer su potrebni meseci da ih pošaljemo za Australiju, budući da se pravi u inostranstvu, saopštili su iz konditorske kompanije Kadburi.

Neutešna majka male Izabele, dodala je da se ona teško nosi sa smrću svoje ćerkice, ali i da apeluje na roditelje da dobro obrate pažnju i da čitaju deklaracije na proizvodima pre kupovine.

#Alergija

#Slatkiši

#devojčica

#preminuo

'