AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić položio je danas, zajedno sa direktorom kompanije „MPC Properties” Ingom Nisenom, kamen temeljac za 45 miliona evra vrednu buduću zgradu poslovnog objekta „Navigator biznis centar 2” u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Goran Vesić je čestitao svima koji su učestvovali u ovom projektu i istakao da svaka nova zgrada u Beogradu znači posao za našu industriju i donosi nova radna mesta.

– Sa današnjim danom Grad Beograd je u 2018. godini izdao građevinskih dozvola za ukupno 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za oko dva miliona kvadrata, što je apsolutni rekord poslednjih nekoliko decenija. U ovom trenutku izdali smo za 50 građevinskih dozvola i između 150 i 200 lokacijskih uslova više nego prethodne godine. To govori da se u Beogradu gradi, da je naš grad i dalje privlačan za investicije i da smo na pravom putu kada je u pitanju izgradnja grada. Da bi se investicije brže realizovale doneli smo i odluku da svaka investicija preko 50 miliona evra ima pravo na posebnu grupu u gradu koja će pomoći da se rešavaju svi problemi, a svi investitori koji ulažu preko deset miliona evra imaju pravo na posebnu proceduru i pomoć grada. Na taj način želimo da pomognemo investitorima da reše probleme na koje nailaze prilikom realizacije svoje investicije – kazao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

On se zahvalio kompaniji „MPC Properties” na investiranju i istakao da to što se ušlo u drugu fazu izgradnje znači da se radi o uspešnoj kompaniji koja ima interes da gradi u Beogradu.

– Ova investicija vredna je 45 miliona evra i ona je za nas veoma važna. Mi ćemo nastaviti da podržavamo sve investitore koji žele da grade u našem gradu i tako ćemo razvijati Beograd. Hvala vam što verujete u Beograd i želim vam da posle „Navigatora 2” nastavite da gradite i dalje – kazao je Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd

Direktor kompanije „MPC Properties” Ingo Nisen istakao je da je ova kompanija do sada izgradila više objekata u Beogradu, među kojima su „Ušće centar”, „Ušće kula 1”, „Navigator 1”, a da je odluka o novom objektu donešena jer je procenjeno da je Beogradu potreban dodatni poslovni prostor.

– Objekat će imati 27.000 kvadratnih metara, a zajedno sa objektom „Navigator 1” ukupno će biti 45.000 kvadrata. Vrlo je blizu mostovima, autoputu, centru grada, a zgrada će biti izgrađena po najvišim standardima gradnje i u ekološkom smislu. Zgrada će biti otvorena u proleće 2020, a gradnja ide po predviđenom planu. Zahvalnost za uspešan projekat dugujemo i Gradu Beogradu koji je obezbedio sve dozvole na vreme, izvođačima radova kao i kolegama koji su obezbedili da se posao nesmetano obavlja – kazao je Ingo Nisen.

Foto: Grad Beograd

Prilikom polaganja kamena temeljca Goran Vesić i Ingo Nisen u predviđeni prostor spustili su čelični cilindar u kome su se nalazile kopije projekta zgrade „Navigator biznis centar 2”.

#Beograd

#Goran Vesić

'