AKTUELNO

Predsednik ES je u pozivnom pismu za neformalni sastanak Evropskog saveta u Salcburgu naveo da je "nažalost scenario u kojem nema dogovora i dalje prilično moguć".

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da se može desiti da Velika Britanija i Evropska unija ne uspeju da postignu sporazum o razlazu. Tusk je u pozivnom pismu za neformalni sastanak Evropskog saveta u Salcburgu naveo da je "nažalost scenario u kojem nema dogovora i dalje prilično moguć".

-  Sa samo šest meseci pre povlačenja Velike Britanije iz EU, ulazimo u poslednje nedelje pregovora - naveo je Tusk.

Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije prošle nedelje je rekao da je dogovor Londona i Brisela moguć do početka novembra, ali sve više uticajnih ekonomista upozorava na moguće katastrofalne posledice u slučaju da se dogodi Bregzit bez dogovora.

Šefica Medjunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard rekla je juče da bi neuspeh u pregovorima Londona i Brisela mogao da ima "skupe ekonomske posledice".

Guverner britanske centralne banke Mark Karni prošle nedelje je rekao članovima Vlade da bi izlazak Velike Britanije iz EU bez dogovora o budućim odnosima mogao imati katastrofalne posledice kao finansijska kriza pre 10 godina.

#Bregzit

#Donald Tusk

'