AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravio je danas u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne „Stefan Nemanja", gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Vulin je tom prilikom poručio da Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika i da nikada nije dovoljno što se, kako je rekao, naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi.

- Ali i više od toga - ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje - izjavio je Vulin.

U pratnji Vulina su bili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiše Dikovića.

Foto: Tanjug

Minista je istakao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i dodao da je naša vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

- Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli - treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome - rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati.

Foto: Tanjug

- Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni - zaključio je ministar odbrane.

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić je istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

- Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pašadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava - kazao je Fazlić.

Istakao je da im je zadovoljstvo što su imali priliku da vojnom vrhu predstave deo obuke koji realizuju poslednjih meseci.

#Aleksandar Vulin

#Srbija

#Vojska

'