AKTUELNO

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je večeras gostujući u emisji “Kontravizija” autora i voditelja Lava Pajkića na Televiziji Pink da je opozicija okupljenja u Savezu za Srbiju napravila program po sistemu - da teksta bude što više i da će najveći problem imati sami sa sobom.

Komentariđući tribinu opozicije u Šapcu, Orlić je rekao da je sve tu vanredno zabavno.

- Objasniti ideološke i programske razlike je veliki problem za sve njih i zbog toga su se pošteno namučili da naprave neki spisak od 30 tačaka po sistemu da ima što više teksta, da objasne da tu ima nekog sadržaja…Ali ni dan danas oni ne mogu da objasne šta podržavaju, a šta ne. Mislim da će najveći problem imati jedni sa drugima, odnosno sami sa sobom - istakao je poslanik SNS.

On je podsetio da je Vuk Jeremić na pitanje o EU rekao da je to kao da pričamo o tome da će srpski satelit da se lansira u kosmos.

- Tu se pojavljuje Zoran Lutovac, koji komplikuje stvar i kaže da se u svih 30 tačaka nalazi EU. Vidim već neke koji pitaju Jeremića jel to znači da ste u svih 30 tačaka razmatrali srpske satelite u kosomsu - našalio je Orlić.

On je uveren da je program Saveza za Srbiju pisao Jeremić jer je pun isfilozofiranih fraza koje zvuče ozbiljno kao da su nešto pametno rekli.

Foto: RTV Pink

- Moj favorit je tačka 24 u kojoj se navodi da će kada osvoije vlast voditi zdrave načine života. Bilo bi dobro da neko objasni šta znači voditi načine. Već mogu da zamislim Jeremića koji se pojavljuje ubeđen da dobro zvuči, bez obzira što ne znači ništa i kaže: Mi ćemo da vodimo načine, vodićemo zdrave načine samo da pobedimo. Ostale stvari je nabacao da bi zavitlavao ostale - dodao je Orlić.

Kako kaže, on misli da zna zašto su u program stavili stavku o rijalitijima.

- To jedina tačka o kojoj može nešto da kaže Boško Obradović. Dakle ima neki termin koji Obradović razume. Poslednja tačka im je tržište digitalne ekonomije - da li stvarno mislite da da Obradović zna šta je to? - nasmejao se Orlić.

Gost „Kontravizije“ međutim ističe da program opozijije nije sasvim neupotrebljiv. - Da ne budemo prestrogi , koristan je... podelili su ga ljudima u pubilici da se hlade, da im služi kao ventilator - istakao je Orlić.

O čemu je još poslanik SNS govorio pogledajte u snimku:

#Vladimir Orlić

'