AKTUELNO

Investicija u učenje stranog jezika najbolji je poklon deci i najvrednije ulaganje u njihovu budućnost. Brojne studije potvrđuju da je korist učenja jezika višestruka – u doba kad se moždane funkcije razvijaju, mališani pored govora, pisanja, čitanja, slušanja... vežbaju i sposobnost kritičkog mišljenja, pamćenja, kreativnosti, fleksibilnosti.

Svetski standard za engleski jezik su kursevi po Kembridž programu, sa finalnim ispitima prilagođenim uzrastu i znanju. Najtraženiji i najpopularniji dečiji Kembridž ispiti identični su u svim državama, i sprovode se po strogim pravilima u malom broju pažljivo odabranih škola. Akademija Oxford je jedna od njih.

Od aprila 2016. godine Akademija Oxford je ovlašćeni ispitni centar za sve nivoe Kembridž ispita, za decu i odrasle, što znači da se na jednom mestu dobijaju kursevi i ispiti po Kembridž programu. Predavači i profesori prošli su specijalizovanu obuku, što garantuje najviši nivo usklađenosti nastave sa uzrastom i predznanjem kandidata sa jedne, i zahtevima Kembridž obuke sa druge strane.

Posebna prednost je broj i raspored škola jezika Akademije Oxford – širom Srbije ima ih preko sto, u Beogradu više od deset, nekoliko u Crnoj Gori i Republici Srpskoj. U svakoj od njih je, ukoliko se prijavi dovoljan broj kandidata, moguće izaći na Kembridž ispit i dobiti prestižni sertifikat.

Kembridž kursevi za decu namenjeni su predškolcima i osnovcima, uzrasta od pet godina naviše, i prate sledeću proceduru.

Roditelj ili staratelj lično, telefonom ili putem e-mail poruke, prijavljuje dete. Nakon toga, iz škole će biti dostavljene sve potrebne informacije. Dete će biti pozvano da uradi obavezan Placement test, koji meri nivo znanja i određuje koji je kurs odgovarajući. Prilikom upisa, roditelj ili staratelj prilaže svoja lična dokumenta i potpisuje ugovor sa školom. Zbog striknih pravila i zahteva rada sa decom, obuka se vrši u grupama od četiri do osam polaznika, pa je potrebno prijaviti dete što pre, kako bi se napravio obostrano odgovarajući raspored.

Zajednički evropski referentni okvir za jezike (CEFR), sa kojim su usklađeni Kembridž ispiti, deli poznavanje stranih jezika na šest nivoa – A1 i A2, B1 i B2 i C1 i C2. Tri Kembridž sertifikata, sa pripadajućim programima obuke, Pre A1, A1 i A2, namenjena su deci.

Pre A1 Starters (raniji i poznatiji naziv je YLE Starters) upoznaje decu predškolskog i najmlađeg školskog uzrasta sa njima bliskim predmetima i pojmovima, bojama, kroz igru, pesmu, crtanje i pisanje reči i kratkih rečenica. Mališani će naučiti da se predstave i kažu osnovne podatke o sebi, postave jednostavna pitanja i odgovore na njih sa reč ili dve, u različitim oblastima komunikacije u grupi.

A1 Movers (YLE Movers) je složeniji kurs, uslovno predviđen za decu od 9-10 godina i njima bliske teme usmene i pisane komunikacije. Očekuje se usvajanje nešto obimnijeg rečnika.

A2 Flyers (YLE Flyers) namenjen je predznanju i sposobnostima očekivanim za uzrast od 10 do 12 godina. Dete se na kraju obuke relativno lako snalazi u jednostavnim situacijama čak i u razgovoru sa osobama kojima je maternji jezik engleski, a najčešće fraze iz engleskog govornog jezika može da koristi usmeno i pismeno.

Kembridž kursevi za decu Akademije Oxford, u čiju cenu je uračunato i polaganje Kembridž ispita, održavaju se dva puta nedeljno i traju deset meseci, od septembra do juna. Vreme je za prijavu. Učenje u grupama gradiva proverenog kvaliteta, svetski priznatim metodama, učiniće da dete pored prestižnih Kembridž diploma zavoli engleski jezik i dobije odličnu podlogu za buduće obrazovanje.

#Akademija Oxford

#Poklon

#deca

'