AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je danas venac kod spomen-kompleksa "Cerska bitka" u Tekerišu kod Loznice, povodom obeležavanja 104. godišnjice te bitke.

U saopštenju se navodi da su vence tom prilikom položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Loznice, Šapca, Opštine Krupanj i predstavnici drugih udruženja građana.

Đorđević je danas ocenio da je potrebno da građani Srbije "poseduju svest da će njihov život i rad biti ugrađeni u budućnost Srbije" i da, kako se danas budu odnosili prema državi, "takav će sutra život imati deca koja će živeti u njoj".

- Kako budemo poštovali sami sebe, tako će nas poštovati i drugi. Ali, pre svega moramo znati da svako od nas pojedinačno čini Srbiju, da je država kolektivitet, a ne apstraktni pojam koji nema veze ili je u sukobu sa individualitetom građana. I zbog toga svako od nas pojedinačno sebi mora dati dobar odgovor na to zbog čega danas živi, barem jednako dobar kao što je razlog koji su sebi davali naši stari kada su dobrovoljno kretali u smrt - naveo je Đorđević.

Povodom 104. godišnjice Cerske bitke, koja predstavlja jednu od najznačajnijih pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu, jutros je počeo i tradicionalni "Cerski marš".

#Zoran Đorđević

'