AKTUELNO

Nakon serije slučajeva paljenja automobila u Srbiji, direktor policije Vladimi Rebić izjavio je danas da će neka od tih krivičnih dela biti rešena do kraja nedelje, a da će za pojedina trebati nešto više vremena.

Kako bi se smirila uznemirenost kod građana koja je nastala zbog učestalih paljenja automobila, Rebić kaže da je na jučerašnjem sastanku sa 27 načelnika policijskih uprava naredio da se poveća broj policajaca na ulicama.

"Na jučerašnjem sastanku razmatrali smo stanje bezbednosti u Srbiji i činjenica je da ta krivična dela izazivaju uznemirenost kod građana i zbog toga sam naložio hitne mere u radu, odnosno da se agnažuju sve nadležne službe kako bi se rasvetlila ta krivična dela", rekao je Rebić.

On je istakao da je za rasvetljavanje tih krivičnih dela nekada dugotrajno zbog aktivnosti nadležnih policijskih službenika i javnih tužilaca, te da zbog toga treba biti strpljiv.

"Mi s vremena na vreme, na nekih mesec ili dva, objavimo kako smo rasvetlili neka ubistva koja su stara 10 i više godina, a to ukazuje da je taj posao jako skopčan sa nizom dokaznih radnji za koje je nekada potrebno mnogo vremena", ukazao je Rebić.

Poručio je da serija tih krivičnih dela ne može trajati dugo i da svi oni koji smatraju da su jači od države neće proći nekažnjeno.

Rebić je pohvalio rad granične policije na ilegalnom sprečavanju prometa droge i sive ekonomije, te istakao da je granična policija u prethodnih desetak dana zaplenila više od 600 kilograma marihuane.

#Vladimir Rebić

#vozilo

'