separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

KATASTROFALAN ĐILASOV PODUHVAT: Velelepna kapela ne radi 8 godina jer su ZABORAVILI PRIKLJUČAK ZA GAS, Vesić: I na groblju su morali da imaju interes!


Velelepno zdanje sa 7.700 kvadrata unutra i 10.000 spolja, od završetka gradnje 2010. godine do danas nema upotrebnu dozvolu. Zamenik gradonačelnika poručuje da je reč o još jednom "genijalnom" Đilasovom poduhvatu.


Bivša vlast je u izgradnju Sabirne kapele na Novom bežanijskom groblju uložila oko 25,5 miliona evra, a taj objekat još nije u funkciji, pišu "Večernje novosti".

Velelepno zdanje sa 7.700 kvadrata unutra i 10.000 spolja, od završetka gradnje 2010. godine do danas nema upotrebnu dozvolu, a razlog zašto su kapela i mrtvačnica osam godina prazne je što objekat ne može da bude tehnički primljen, jer nije imao gasni priključak, piše taj list.

Grad je, međutim, sada rešio da obnovi ovaj projekat, a prema najavama, kapela u koju će biti uloženo dodatnih 200.000 evra, mogla bi da proradi već 1. januara 2019. godine.

- Kako bismo objekat pustili u rad, potrebno je da obezbedimo priključak za gasne instalacije i da noveliramo tehničku dokumentaciji u skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji - objasnila je Dušica Anđelković, izvrsna direktorka Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.

Vesić: I na groblju su morali da imaju interes! 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je da je reč o još jednom genijalnom poduhvatu iz vremena kada je Beogradom vladao bivši gradonačelnik Dragan Đilas.

 - 25.5 miliona evra za kapelu koja ne radi osam godina jer su zaboravili da je priključe na gas. I na groblju su morali da imaju interes. I sada nam genijalac Đilas soli pamet i priča kako sve u državi treba da se podržavi. Izuzez njegovih firmi, naravno - rekao je Vesić.

Javna nabavka za noveliranje dokumentacije je raspisana, a otvaranje ponuda je već u četvrtak, navela je ona, dodajući da je prošle sedmice zaključen ugovor o izvođenju radova za gasovod za potrebe mrtvačnice sa JP "Srbijagas".

Gradnja objekta sa ogromnim kancelarijskim prostorom, kapelom, mrtvačnicom i svečanom salom za ispraćaje, počela je 2004. godine, a posle mnogobrojnih zastoja sagrađena je šest godina kasnije.

Opremljen najmodernijom tehnologijom, objekat treći po veličini ove vrste u Evropi, propadao je jer nije imao priključak za gas.

Tehnički pregled obavljen je 2011. godine, dobijen je pozitivan nalaz komisije, ali upotrebnu dozvolu nije bilo moguće dobiti, pišu "Novosti".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti